What some of our guests do: Gulpener Bier

Gulpener 1Gulpener
is de familiebrouwerij
die op duurzame wijze
de lekkerste kwaliteitsbieren
met Limburgse grondstoffen
brouwt

Gulpener loopt voorop in verantwoord ondernemen. Dat betekent dat we in ons gehele productieproces rekening houden met mens en milieu en voortdurend op zoek zijn naar verbeteringen. We gebruiken alleen ingrediënten uit onze regio, die met een zo laag mogelijke milieubelasting en met aandacht voor een gevarieerd landschap worden geteeld.

Op zo’n 500 hectare Limburgs land verbouwen dan ook de aan ons verbonden en in Triligran verenigde boeren volgens de eisen van het Milieukeur; gerst, hop, tarwe, rogge en spelt. Dat leverde de Gulpener bieren in 2009 de onderscheiding Erkend Streekproduct op. Onze hop is zelfs biologisch gecertificeerd en daarmee zijn we de eerste en enige bierbrouwer in Nederland die biologische hop gebruikt van Nederlandse bodem. Het water dat we gebruiken komt uit onze twee bronnen; zo’n 53 meter gelegen onder het maaiveld en de Zuid-Limburgse mergellagen. De mout wordt om de hoek ontkiemd en geroosterd bij mouterij Thywissen en onze Kollenberger spelt voor de Gulpener Korenwolf laten we vermalen in de Bisschopsmolen in Maastricht. Tot slot kweken we zelf onze eigen cultuurgisten. Deze bepalen het uiteindelijke karakter van het bier. Hoewel we graag iedereen een kijkje in onze keuken laten nemen, blijven onze recepturen wat ons betreft een goed bewaard geheim.

www.gulpener.nl

Back to www.agriturismoipitti.it

Gallery | This entry was posted in Uncategorized, WHAT DO SOME OF OUR GUESTS DO. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s